„Z důvodu komplikací vzniklých při výběrovém řízení na zhotovení stavebních prací se protáhne výměna oken a zateplení mateřské školy, která sídlí v Máchově ulici. Proto město Třinec rozhodlo od 2. září na několik dní přesunout provoz této mateřinky do náhradních prostor v budově Domu dětí a mládeže (DDM) v Bezručově ulici v Třinci," sdělila místostarostka města Třince Milada Hejmejová.

V případě, že stavba bude probíhat podle schváleného harmonogramu, budou děti mateřské školy umístěny v náhradních prostorách do pátku 6. září. „Vzhledem k tomu, že DDM nemůže plně nahradit prostory mateřské školy, prosíme rodiče, aby dětem, pokud to bude možné, prodloužili o týden prázdniny," vyzvala Milada Hejmejová.

Ze stejných důvodů budou mít prodloužené prázdniny i děti navštěvující SŠ, ZŠ a MŠ Jablunkovská. „V pondělí 2. září ale proběhne na dvoře školy slavnostní zahájení školního roku, kde budou děti a jejich rodiče uvítáni a zároveň jim bude vysvětlena organizace školního roku. Na následující čtyři dny od úterý 3. září do pondělí 9. září vyhlásilo vedení školy ředitelské volno," upřesnila Hejmejová. S opožděným začátkem školního roku musejí počítat i žáci ZŠ Slezská. Ti budou zahajovat vyučování až 16. září.

„Ale i přesto bude muset být provoz prvního stupně s největší pravděpodobností dočasně přemístěn do náhradních školních prostor. Žáci se budou určitou dobu učit ve třídách základních škol v ulici Kaštanová a v místní části Třinec-Podlesí, kam budou organizovaně dopravováni autobusem tam i zpět," řekla Milada Hejmejová s tím, že v případě dotazů a nejasností doporučuje, aby se rodiče obraceli přímo na ředitelky příslušných mateřských a základních škol a sledovali aktuální informace na jejich webových stránkách.

„Město Třinec prosí rodiče dětí a žáků, kteří mají a budou mít v letošním roce výuku komplikovanou stavebními pracemi, o trpělivost. Všechny tyto stavby školních budov jsou realizovány s dotační spoluúčastí a musí být ukončeny ještě v letošním roce," uzavřela Milada Hejmejová.