Parkoviště u hřbitova v třinecké lokalitě Starý Folvark, které je od loňského října pro motoristy uzavřeno, konečně prochází sanací.

Parkovací plocha musela uzavřena vzhledem k havarijnímu stavu podloží, které kvůli poškozené kanalizaci podmáčela podzemní a dešťová voda. Městský úřad tehdy upozornil, že hrozí prolomení vozovky.

„Oprava bude provedena z kvalitního profilu, které zajistí lepší funkčnost a životnost oproti porušenému betonovému potrubí. Celková délka opravené kanalizace bude 107 metrů se třemi šachticemi. Opravou kanalizace dojde k významnému zlepšení vlivu na podzemní vody, zabrání se případnému průniku vod za stávající kanalizace přes netěsné spoje a trhliny," uvedla mluvčí městského úřadu Šárka Szlaurová.

Dodala, že sanační práce na parkovišti by měly skončit v průběhu října. „Řidiči mohou zatím svá vozidla parkovat na provizorním parkovišti, které vzniklo v bezprostřední blízkosti hřbitova v prostoru bývalého zahradnictví," zopakovala Šárka Szlaurová.

Zlepšení se dočkají i motoristé v centru města – v nejbližší době se chystá rovněž rekonstrukce parkoviště za hotelem Steel.

„Opravy se dočká asfaltový povrch na příjezdové komunikaci z Lidické ulice a povrch na horním parkovišti nad garážemi o ploše přibližně 1400 metrů čtverečních. Starý povrch bude odfrézován a nahrazen dvěma vrstvami asfaltobetonu. Stávající obruby budou vyrovnány nebo dle potřeby vyměněny. Opraveny budou i stávající uliční vpusti," přislíbila mluvčí třineckého městského úřadu a připomněla, že oprava spodního parkoviště byla provedena poměrně nedávno, konkrétně v roce 2010.