„Krmáš je na vesnici tradicí, proto jsme se jako myslivci rozhodli, že si uspořádáme krmášovou zábavu,“ řekl předseda bruzovického mysliveckého sdružení Jaromír Vrba. Páteční termín zvolili myslivci cíleně. „Na vesnici je třeba během víkendu zvládnout i běžené domácí povinnosti. Proto si po páteční zábavě mohou lidé během soboty oddechnout a v neděli jsou již svěží,“ smál se Vrba s tím, že krmáš byl postaven na zvěřinové kuchyni, která k mysliveckým akcím neodmyslitelně patří. „Vlastně akce, které pořádáme, děláme pro stálý kolektiv, který se jich účastní. Je to taková kamarádská společnost,“ doplnil předseda myslivců.

Na pátečním krmáši se přítomní mohli těšit na divočáka se zelím a knedlíkem. Jídelníček na mysliveckých setkáních v Bruzovicích většinou bývá domluven předem na přání hostů. „Ty, co na naše akce chodí, tak znám. Tak je již předem oslovím a zeptám se, co by si k jídlu dali. Je to takový průzkum „veřejných chutí“, které o jídelničku rozhodnou,“ pokračoval Vrba. Připravit zvěřinu ale není úplně jednoduché. „Pro nás vaří dvě paní, jedna dvacet a druhá asi deset let. Za tu dobu mají dostatek zkušeností, jak které maso připravit. Dá se říct, že toto vaření se předává z generace na generaci. Když je kuchařka starší, začíná jí pomáhat mladá, která tak odkouká, co a jak udělat,“ řekl Vrba.

Úderem devatenácté hodiny se pomalu začínal plnit sál restaurace v Bruzovicích a přítomní se těšili na krmášové veselí. „Hlavní je si povykládat a pobavit se se známými. Těším se i na zvěřinovou večeři,“ prozradil před vstupem do restaurace jeden z příchozích mužů. Přítomné pak lákala i připravená tombola, kde hlavní cenou byla mladá srnka. „To je hlavní cena. Další jsme nakoupili a také hosté sami do tomboly něco přinesli, každý podle svých možností,“ uzavřel Vrba. (mach)