Provozovatel Jaroslav Mrkva prozradil, že s akcí začali už vlastně před pěti lety. „Tehdy se ale uskutečnil nultý ročník, kterým jsme si chtěli vyzkoušet, jaký o něj bude zájem. Protože předčil veškerá naše očekávání, mohli jsme pokračovat v dalších ročnících. I letos máme prakticky obsazeno do posledního místa,“ sršel v pátek večer spokojeností Jaroslav Mrkva.

Příchozí si mohli pochutnat na pokrmech z čerstvých ryb a darů moře. Na jídelním lístku nechyběl tartar z norského lososa s ovoněným koprem a fijónskou hořčicí, grilované hlavičky kalamárů, steak z norského lososa na citrónovém pepři s marinovanou zeleninou, steak ze žlutoploutvého lososa s marinovanou zeleninou, bylinkovým máslem a grilovaná makrela. Namlsaní hosté si mohli objednat i marinovaný plát grilované hovězí slabiny Flap Meat US v pepři a na rozmarýnu. A pro opravdové labužníky nemohla chybět ani jedna kontroverzní specialitka – smažená žabí stehýnka na sádle s jemnou česnekovou smetanou a křupavou bagetou.

Všechny pochoutky připravoval vyhlášený kuchař, který už vařil na více místech Evropy – Tomáš Mohyla. „Moc mě těší, jak jdou připravovaná jídla na odbyt. Velký zájem je také o žabí stehýnka. Někteří lidé se jich mohou zpočátku štítit, jenže když je poprvé ochutnají, zjistí, jak jsou výborná. Jedná se o křehounké maso, které je podobné kuřecímu a krevetímu masu. Žáby nám dodala firma Nowaco, která je dováží až z dalekého Vietnamu. Ochránci přírody tedy mohou být v klidu, neboť chráněné skokany zelené tady skutečně nevařím,“ pousmál se kuchař Tomáš Mohyla, který pochází přímo z Čeladné.

Akci obohatila i diskotéka DJ Aleše Brůny, který pouštěl hity ze sedmdesátých a osmdesátých let. Zároveň proběhla i řízená degustace a prodej vín 2009–2010. Pokračovalo se i v sobotu 13. srpna. K poslechu a tanci hrála cimbálovka Portáši. Ani v tento den samozřejmě nechyběly rybí dobroty a kvalitní víno.