„Marlenku znám, Marlenka mně chutná,“ přiznal se Graubner Deníku s tím, že samotná exkurze pro něj byla velmi milým překvapením. „Do úterý jsem netušil, kde se tento dort vyrábí, jakým způsobem a v jakém množství. To objevuji až tady. Překvapilo mě, jaká se zde používá dokonalá automatika,“ řekl arcibiskup, které provázel přímo Gevorg Avetisyan. Ten tak arcibiskupovi popsal a ukázal výrobu od samého počátku až po připravení dortů na export. Arcibiskup měl možnost zavítat také do ruční výroby, kde se dělají doprovodné produkty dortů, kterým je například medová Pachlava.

Arcibiskup také ocenil, že se při výrobě vychází z prastarých receptů. „Opravdu mě to oslovilo,“ doplnil Graubner, který si již nevybavuje, kdy prvně Marlenku okusil. „To si nejsem jistý,“ zamyslel se arcibiskup, jenž má celkově ke sladkému jídlu kladný vztah. „Sladké je hodně svádivé a chutná mně. Člověk si ale musí dávat trošku pozor a říkat si dost,“ podotkl Graubner. Ten se také zamyslel, kdy se naposledy aktivně podílel na pečení sladkostí. „Jako dítě jsem mamince při pečení pomáhal, to je pravda. Avšak dneska se k takovým akcím už nedostanu,“ uzavřel Graubner.