Středisko v týdnu oznámilo, že se lyžuje za mimosezonní ceny, včera bylo naposledy večerní lyžování. Zítra a v neděli se v Bílé uskuteční závody předžáků a přípravky, podle šéfa areálu Jaroslava Vrzguly jsou podmínky stále dobré. „My předpokládáme, že konec sezony by byl v neděli 2. dubna," naznačil a dodal, že v současném počasí je kvalitní lyžovačka zejména v dopoledních hodinách. „Řekněme, že ráno a do těch jedenácti dvanácti hodin, kdy je to ještě zmrzlé, je to výborné, samozřejmě pak už to sluníčko má sílu," konstatoval Jaroslava Vrzgula.

Čtěte také: Značka zakáže auta na Prašivé

Ski areál Kempaland v Bukovci, ve kterém leží v průměru třicet centimetrů umělého sněhu, zakončí sezonu v sobotu 18. března. V deset hodin dopoledne bude připraven karneval, tedy jízda v maskách. Děti i dospělí v masce si zalyžují za pouhých 50 korun. Od jedenácté do třinácté hodiny bude na programu vystoupení kapel, pořadatelé zajistí i občerstvení.

V provozu je stále lyžařské středisko Ski Malenovice „Na Staškově". Lyžaři mohou až do konce tohoto týdne využívat tři svahy Mamut, Staromák a Školák. „Během příštího víkendu ukončíme sezonu, která byla z našeho pohledu díky konečně zimnímu počasí velice vydařená. Navíc už od 15. března jezdíme za mimosezonní ceny, které jsou asi o pětadvacet procent levnější. Oficiální zakončení spojíme i s grilováním," prozradila za Ski Malenovice Silvie Švrčková.

Čtěte také: Tání sněhu? Přehrady v našem kraji jsou připraveny, uklidňuje Povodí Odry

Ski areál Opálená ve Pstruží ukončil letošní lyžařskou sezonu v neděli 12. března. „Pokud má někdo nevyužité vouchery, může je uplatit během příští sezony. Chtěl bych všem, kteří nám zachovali přízeň, poděkovat. Stále si u nás ale můžete užít zimní radovánky. Na sáňkování a bobování je sněhová pokrývky ještě dostačující," vyzval případné zájemce šéf areálu Petr Mikeska s tím, že už nyní pro veřejnost chystá tradiční jarní akce. „První bude 22. dubna Vítání jara. Pálení čarodějnic se uskuteční 30. dubna," navnadil Petr Mikeska.