Starostou se místo něj podle očekávání stal dosavadní místostarosta Jiří Pasyk. Oba byli v předloňských komunálních volbách zvoleni na kandidátce uskupení Za Brušperk krásnější, které má v patnáctičlenném zastupitelstvu šest mandátů.

„Chtěl bych poděkovat všem, zejména voličům, občanům. Přece jenom jsem tu prožil kus života," konstatoval Ivan Krupník. V tajné volbě starosty se zastupitelé rozhodovali mezi Jiřím Pasykem a opozičním kandidátem Petrem Měkýšem. Dlouholetý místostarosta Pasyk, který byl v minulosti mimo jiné brankářem fotbalového klubu VP Frýdek-Místek v památné prvoligové sezoně 1976/1977, zvítězil díky devíti hlasům. Prohlásil, že by chtěl do konce volebního období dokončit rozdělanou práci.

Ivan Krupník už před volbami v roce 2014 řekl, že se o post starosty bude ucházet naposledy. V květnovém vydání Brušperského zpravodaje ale ohlásil předčasný odchod. „Můj zdravotní stav mi bohužel nedovoluje vykonávat svou práci na sto procent, proto jsem se rozhodl skončit v průběhu volebního období, i když to v komunální politice není úplně obvyklá situace," prohlásil Krupník, který ale z vedení města neodchází úplně. Zastupitelé jej totiž zvolili do pětičlenné městské rady. Místostarostou se stal Jiří Dlouhý z KSČM, který ve volbě neměl protikandidáta.

Od roku 1998, kdy se stal Krupník jako člen KSČM starostou, se v Brušperku podařila vybudovat čistírna odpadních vod, sportovní hala s potřebnými parametry, loni se návštěvníkům otevřel nový krytý bazén, rekonstruovala se škola. Dnes už bývalý starosta však byl také často terčem opozičních útoků.