K obnovení pravidelného provozu chaty dojde v pátek 31.ledna. "Během této naší zavírací doby turisty rádi obslouží v restauraci Kohutka, na červené turistické značce 1,5 kilometru od chaty Prašivá, " uvedl Martin Stiller z chaty Prašivá.

Po technické pauze se na chatě opět obnoví pravidelné a hojně navštěvované cestopisné besedy s promítáním, koncerty, výstavy a spousta dalších akcí. Vstupné na tyto akce zůstane tradičně dobrovolné a bude věnováno na obnovu legendární chaty Prašivá.

Ilustrační foto
Novorozencům na Frýdecko-místecku se na svět nechtělo

První beseda na kterou se návštěvníci mohou těšit se koná 1.února od 18 hodin. Jedná se o cestopisnou besedu s názvem Embéčkem kolem světa, kterou promítne cestovatel a dirigent Michal Vičar.

Beseda přiblíží, jak se dva bratranci, studenti psychologie a žurnalistiky bez jakýchkoliv znalostí automechaniky vypraví na cestu kolem světa ve stařičké, čtyřicetileté Škodě 1000 MB, Julii. Jejich dobrodružná trasa vedla přes čtyři světadíly a celkem 20 zemí. Lidé kteří s nimi chtějí prožít jejich sedmiměsíční dobrodružství jsou na akci srdečně zváni.

Ilustrační fotografie.
V Třinci podpoří kulturní a sportovní aktivity