Náměstek primátora Deutscher se spolu s vedoucím odboru územního rozvoje a stavebního řádu Pavlem Osinou vydali na chatu předat symbolický šek pěšky.

„Nahoru jsme vylezli zpocení, lehce omrzlí, ale dali jsme si čajíček a byli šťastní z pobytu na čerstvém vzduchu. Zvládli jsme to alpským stylem, bez výškových táborů, bez šerpů,“ řekl s úsměvem po absolvování zhruba dvou a půl kilometrové trasy Deutscher.

Pustevny za lockdownu, sobota 6. března 2021
OHLÉDNUTÍ: Podívejte se, vylidněné Pustevny obsadili vojáci, osiřely i Jeseníky

Na chatu mohou nyní vyrážet pouze turisté z Vyšních Lhot, v jejímž katastru chata Prašivá leží. Výdejové okénko jim nabízí drobné občerstvení aktuálně jen o víkendech, tedy soobta - neděle.

Vybrané peníze poslouží k rozšíření workoutového hřiště a zvelebení okolí chaty Prašivá pro turisty. Přípravné práce finišují a kompletně hotové by vše mělo být snad ještě v letošním roce.

Další novou atrakcí pro návštěvníky malebné stavby bude petanque. Své si také užijí vyznavači slacklinu. U chaty bude i lano na šplh, kolem ruských kuželek se vybuduje přírodní dlažba, doplní je stůl s posezením. Provozovatelé také chtějí postavit léčivou relaxační pyramidu. Jednotlivé plochy pak oddělí přírodní ploty.

Policie ČR a vojáci začali nařízením vlády ČR kontrolovat, jestli lidé dodržují nová protiepidemická opatření omezující volný pohyb mezi okresy. 6. března 2021 na Ostravici.
Policie MS kraje: děkujeme. Podívejte se na proměněné Beskydy i hlídky v akci

Peníze ze sbírky poputují také na nové varhany v kostele sv. Cyrila a Metoděje v Chlebovicích. Celkem se vybralo téměř pět set padesát tisíc korun, Frýdek-Místek přispěl dvěma sty tisíci.

SBÍRKA I LETOS

Sbírka DARUJ F≈M poběží i v letošním roce. Lidé tak mohou přispět například na opravu kostela sv. Martina ve Skalici. Město Frýdek-Místek vždy vybranou částku až do výše dvou set tisíc zdvojnásobí. Skalická farnost chce na kostele opravit věž s průčelím, krovy, krytiny a fasádu. Počítá, že opravy vyjdou na zhruba milion korun.