Poslední přístupový chodník k domu 740 bude hotov, jakmile SmVaK dokončí přeložku vodovodu. Na podzim přijde na řadu ještě výsadba stromů, keřů a dalších trvalek do ostrůvků mezi parkovacími místy. Stavební práce ve Slezské si vyžádaly zhruba 19 milionů korun.

V rekonstrukcích chodníků se bude v Třinci i nadále pokračovat. „Po dokončení obchvatu, s nímž byla spojena řada vyvolaných investic z rozpočtu města, teď chceme směřovat pozornost právě k místním komunikacím, parkovištím a zvelebování veřejných prostranství. Nelze udělat všechno najednou, ale krok po kroku přijdou na řadu chodníky a cesty po celém městě,“ uvedl místostarosta Ivo Kaleta a připomněl, že před prázdninami byla dokončena například oprava několika úseků chodníků v ulicích Koperníkova a Lidická. Rovněž skončila rekonstrukce chodníku ve Hřbitovní ulici směrem ke kostelu za zhruba jeden milion korun.

Nové muzeum a informační centrum v budově bystřického kina.
Hotovo! Bystřické kino úplně změnili

„Pokračování je v plánu příští rok, kdy se chystá větší rekonstrukce nepřehledného výjezdu směrem od katolického kostela,“ dodal místostarosta.
Mezi priority podle jeho slov patří také rekonstrukce takzvané Malé Jablunkovské.

„Projektovou dokumentaci máme hotovou, ale jsou tam velmi nešťastně vedeny sítě, které bude nutné přeložit. Stavba se proto zdržuje a značně prodražuje, protože hledáme další možnosti způsobu rekonstrukce. Ale tato akce je pro nás prioritou, kterou chceme co nejdříve zrealizovat,“ vysvětlil Kaleta a dodal, že požadavků ze strany občanů je řada.

„Trápí nás také situace na Sosně, kde chystáme studii, jak současný stav místních komunikací a parkování řešit komplexně,“ uzavřel místostarosta.

Lysá hora, červenec 2018. Výstup na vrchol Beskyd absolvuje každoročně statisíce turistů.
Lysá hora a turisté: zkratky i odpadky jsou velké zlo!