Henryk Cieslar působí na středisku Pasieczki šest let. „Kořeny střediska spadají pětadvacet let nazpátek, kdy zde bylo školící středisko hlavního odboru PZKO. V šedesátých letech tito lidé koupili od místních horalů kousek této nádherné země. V těchto místech se pásaly krávy, proto i ten název Pasieczki,“ vysvětlil Cieslar. V roce 2004 mnělo středisko finanční problémy a hrozilo, že půjde do cizích rukou. „Já jsem k tomuto místu měl vztah, protože jsem zde s dětmi míval mnoho školících kurzů, tak mě kamarádi vyhecovali, abychom založili společnost a objekt koupili,“ doplnil Cieslar s tím, že následující rok byl obdobím práce a investic, aby středisko „vypadalo“. „Nyní už to má šmrnc, je zde špičková kuchyně či horalská hospoda s terasou. V nabídce jídel si zakládáme na místních receptech. Naší specialitou jsou grilována kolena a žebra,“ prozradil Cieslar.

Samotné středisko si zakládá i na okolní přírodě. „Je zde super čistý vzduch, množství lesů. Když tady nikdo není, tak to ticho doslova zvoní v uších. Krásně se zde dobíjí energie, například sbíráním borůvek či hub,“ řekl Cieslar s tím, že zde vede i cyklostezka pivovaru Radegast. „Ale je to už pro připravenější cyklisty, protože je tady velké převýšení, Pasieczki leží sedm set metrů nad mořem. Vedou zde i turistické trasy,“ zdůraznil Cieslar.

Henryk Cieslar má na středisku bohatou pracovní náplň. „Každý musí umět dělat všechno. Teda kromě kuchařů, ti si do kuchyně nepustí jen tak někoho. Kdybych měl brát kvůli každé maličkosti řemeslníka, tak by to stálo dosti peněz, proto si hodně věcí opravujeme a děláme sami. Musí k tomu být vztah,“ vysvětlil Cieslar, pro kterého je toto středisko druhým domovem. „Pro veřejnost máme otevřeno během jara a podzimu o víkendech, v létě pak každý den. V tomto období zde i bydlím,“ nastínil Cieslar. „Toto místo je mou srdeční záležitostí, nabíjí mě pozitivní energií a jsem zde moc rád,“ uzavřel Cieslar.