Obec by ráda založila tradici, díky níž bude mít každé dítě narozené v Hrádku svůj strom symbolizující jeho růst.

„Každý stromek ponese jméno nového občánka. Děti porostou zároveň se „svými" stromy, které budou pevně zakotveny v jejich domovech, budou přinášet užitek a symbolizovat délku jejich života. Věříme, že i tento symbol posílí vztah našich nových občánků k rodné obci, aby jednou zatoužili usadit se v Hrádku natrvalo," vysvětlil starosta Robert Borski.

Výsadbu málem zhatilo podzemní plynové zařízení, které nebylo zaneseno v katastru. „Když jsme na to přišli, byl už projekt v běhu a jeho myšlenka nás natolik pohltila, že jsme za jeho realizaci bojovali ze všech sil. Díky dobré vůli vlastníků a nájemců pozemků na druhé straně cesty jsme nakonec dostali svolení alej vysadit," dodala Martina Škanderová z obecního úřadu. Na výsadbu aleje, která byla inspirovaná loni založeným stromořadím v nedalekém Bukovci, přispěla obci částkou 100 tisíc korun Nadace ČEZ.

V Hrádku už jedno zajímavé stromořadí mají. V Aleji dobra symbolizuje každý strom jednu obec na Jablunkovsku a každoročně v ní přibývají nové dřeviny jako pocta lidem, kteří pro konkrétní vesnici vykonali něco dobrého.