Šek s částkou 141 268 Kč převzala Charita F-M. „Částku využijeme s dalšími zdroji na pořízení automobilů pro mobilní hospic,“ potvrdil ředitel Charity F-M Martin Hořínek.

Pracovníci hospice, kteří se starají o pacienty v terminálním stádiu nemoci v přirozeném domácím prostředí, se bez automobilů neobejdou. Dárci jim zaslali téměř 77 tisíc korun, město následně v souladu s pravidly DARUJ F≈M výtěžek k určitému datu v závěru sbírky zdvojnásobilo.

Sbírka v rámci programu Daruj F-M byla ukončena, organizace převzaly šeky, zároveň město vyzývá další zájemce o založení sbírky.Sbírka v rámci programu Daruj F-M byla ukončena, organizace převzaly šeky, zároveň město vyzývá další zájemce o založení sbírky.Zdroj: Jana Musálková Jeckelová

Přes 53 tisíc korun zaslali dárci s úmyslem zachránit starou stodolu Faunaparku. Stavba v oblíbeném areálu u řeky Ostravice byla původně určena k demolici, díky desítkám dobrovolníků se z ní ale stal multifunkční sál, který již hostil stovky setkání a přednášek. Podle pravidel programu DARUJ F≈M město Frýdek-Místek přidalo na transparentní účet sbírky dosaženou cílovou částku, tedy 50 tisíc korun. Celkem Faunapark získal tedy přes 103 tisíce korun.

Stará oderská cesta u Heřmanic u Oder nabízí příjemnou rocházku i v mrazivých lednových dnech.
Stará oderská cesta je příjemným místem pro výlet, zdobí ji nové ovocné stromy

„Děkujeme všem, kteří přispěli do sbírky Daruj F≈M na záchranu stodoly, a také všem, kteří dlouhodobě dobrovolně pomáhají Faunaparku. Finance ze sbírky budou využity i na úhradu faktury za opravu střechy stodoly. V nejbližší době plánujeme stodolu omítnout a vyměnit stávající vchod za dřevěná vrata. Důležité je, že do stodoly nezatéká a nedochází k jejímu ničení. Pro letošní rok připravujeme mnoho rozličných akci a hodně z nich bude i ve stodole,“ uvedl předseda Spolku pro Faunapark Petr T. Dvořáček.

Program DARUJ F≈M pokračuje dál, příležitost dostanou další zájemci, potvrdil náměstek primátora pro ekonomický rozvoj, podnikání a dotace Jakub Míček (ANO 2011): „Jsem rád, že jsme ve třetím ročníku sbírky Daruj F-M mohli pomoci Mobilnímu hospici a Faunaparku. Zájemci, kteří by stejným způsobem chtěli podpořit své projekty, se nám mohou ozvat. Pokud vyhoví podmínkám, zařadíme je do dalšího ročníku sbírky Daruj F-M.“

Organizace, které by se chtěly do programu zapojit s veřejně prospěšným účelem s dopadem na občany Frýdku-Místku, jeho území či jeho blízké okolí, naleznou pravidla programu ZDE.