„Frýdecký les – ten určitě. Jak se jede směrem na Sedliště, tak jsou tam díry v zatáčce. Mám dojem, že byly spravené, ale zase se to vymlelo. Tam se musí výrazně zpomalit," říká bez váhání šedesátiletý motorista, který pracovně objíždí celý region. Dodal, že nebezpečí skýtá i „kruháč" u Lidlu ve Frýdku. „Tam jsou taky pěkně vymleté díry, je toho hodně. To je tak dobré na zlomení poloosy," dodal.

„Vysprávky výtluků se na silnicích druhých a třetích tříd provádějí, pokud to zimní počasí dovoluje, průběžně," řekl Deníku Milan Novák, technicko provozní náměstek Správy silnic Moravskoslezského kraje (SSMSK). „Jedná se o provizorní vysprávky studenou obalovanou směsí po dobu, dokud nebudou zprovozněny obalovny. V případě příznivého počasí předpokládáme již během března zprovoznění obaloven a vysprávky výtluků definitivní. V současné době s povolením sněhové vrstvy na silnicích nižších tříd probíhá mapování škod po zimě na vozovkách," dodal Milan Novák.

A zdůraznil, že prozatím je schválen letošní finanční příspěvek na realizaci souvislých oprav na silnicích II. a III. tříd v kraji v celkové výši 30 milionů korun. „V této částce je plánována oprava dvou souvislých tahů v okrese Frýdek-Místek, a to silnice II/477 v úseku mezi Lískovcem a Řepištěmi, a silnice III/4845 v úseku mezi Sviadnovem a Staříčí. Obě silnice jsou nyní ve velmi špatném až havarijním stavu," konstatoval technicko provozní náměstek SSMSK.

Více přinese úterní Frýdecko-místecký a třinecký deník

#flash|https://g.denik.cz/72/f9/denik-tisk.swf|500|115|denik_tisk#