Děti si užily prázdninové dopoledne s oblíbenou hrací pistolí Nerf, která se doplňuje pěnovými a gumovými náboji. Utvořily se dva týmy a začalo se hrát. Děti si mohly vyzkoušet různé druhy her.

Jednou z nich byl například kvíz, kdy musely správnou odpověď doslova odstřelit. A otázky nebyly jen jednoduché, zazněla například otázka, zda mají všechny ryby šupiny. Z tří nabízených odpovědí musel vždy jeden zástupce z týmu odstřelit kužel se správnou odpovědí A, B nebo C.

Sedmiboj ve středisku volného času Klíč.
OBRAZEM: Děti zaujal originální sedmiboj

„Pro děti jsou připravené různé hry. Každá s pistolí Nerf. Vstupné je zdarma a akční dopoledne si s námi můžou užít děti od 8 do 15 let. Samozřejmě máme pro děti nachystané odměny. Kromě medailí pro ně máme i bonbony nebo čokolády,“ řekl organizátor akce Lukáš Plánička.

V další hře byly týmy rozděleny na sběrače a odstřelovače. Zatímco jeden tým sbíral body, soupeři z druhého týmu se je snažili sestřelit a znemožnit jim tak získání cenných bodů.

„Je to hodně dobré, moc se mi tu líbí a moc ráda přijdu i na další akce, klidně i na tuto akci příští rok,“ řekla osmiletá Martina Marková, která se hry zúčastnila. Děti se tento týden mohou těšit na další akce, jako je například Dopravní hřiště s Městskou policií, Dopoledne her a soutěží nebo Prázdninové deskohraní. Veškeré informace o akcích najdou zájemci na webu Prázdniny ve městě.

Klára Kubiesová

Festival dechovek s ochutnávkou gulášů a piv v Palkovicích.
OBRAZEM: V Palkovicích se k dechovce pilo pivo a vařil guláš