Letos to je už po dvanácté, kdy město připravuje na prázdninové měsíce společně s dalšími 33 organizacemi oblíbenou celoprázdninovou akci pro děti nazvanou Prázdniny v 3nci.

Vzhledem k tomu, že je letošní rok pro Třinec výroční, celé prázdniny se ponesou v duchu motta „Třinec slaví narozeniny“.

Pro děti je připraveno celkem 44 akcí, z toho 3 výlety. Prázdniny startují v pátek 1. července u Domu dětí a mládeže v Třinci velkou zábavnou akcí „Pirátské dopoledne“.

Na co se děti mohou během letních prázdnin těšit? Tradičně poutavá bývají setkání s hasiči a policií, velký zájem bývá i o program, který připravují sportovní kluby – fotbalisté, atleti, judisté, gymnasté či oddíl házené. Celou paletu aktivit od sportování, přes zpívání po tvoření nabídne dům dětí a mládeže.

„Do prázdnin se letos zapojili i noví organizátoři jako je taneční klub Elán, spolek Šance milosti, Sanctus Albertus, KAPA, In-line Třinec, HC Oceláři kraso, spolek Beskydy dětem a MajDay,“ uvedl mluvčí třinecké radnice Šárka Szlaurová.

Jako každoročně se i letos do celoměstské hry zapojil i Klub seniorů a pro letošní rok si senioři pro děti připravili akci s názvem „Narozeninová párty“.

V červenci se mohou děti těšit na tři výlety do okolí – do Košařisk, kde děti uvidí kromě pálení milíře i ukázky tradičních řemesel, na Žermanickou přehradu s Royal Rangers a do blízké Vendryně na sportovní dopoledne se spolkem MajDay, kde na děti čekají různé workshopy a kreativní i sportovní aktivity. Stále platí, že akce jsou pro děti zdarma, podmínkou je, aby rodiče vyplnili přihlášku a dítě do akce zaregistrovali.

Podrobný program je zveřejněn na internetových stránkách pod www.prazdniny.trinecko.cz a také v tištěných brožurkách, které dostávají všechny zaregistrované děti.

Kromě brožurky dostane prvních 150 dětí i letos za registraci balíčky s propagačními dárečky a pro prvních 150 registrovaných dětí, které s námi absolvují minimálně 10 akcí je připraveno i prázdninové tričko.

Celoměstskou báječnou prázdninovou hru zakončí účastníci v pondělí 29. srpna velkou rozlučkovou show v areálu domu dětí a mládeže na ulici Bezručově. Na celoprázdninou hru se můžou těšit děti také ve Frýdku-Místku. ⋌(lmo)