„V průběhu výstavby se zjistilo, že stávající dřevěné stropy v budově se musí vyměnit za nové ocelobetonové konstrukce. Bohužel tento stav neodhalil projektant stavby, ale ani autorizovaný statik, který nám v roce 2013 vypracoval zprávu o posouzení skutečného stavu objektu požární zbrojnice," uvedl starosta Dobré Jiří Carbol.

Obec byla v první polovině září dodatečně zařazena mezi ty, které mohou získat dotaci z Regionálního operačního programu. Prakticky ihned zahájila kroky k začátku stavebních prací, potřebovala totiž prostavět co nejvíce do konce roku, aby dotace byla co nejvyšší. Minulý týden v pondělí se uskutečnilo poslední jednání zastupitelstva, které projednalo hlavně přijetí úvěru na rekonstrukci budovy hasičské zbrojnice.

„Přijetí úvěru je pro nás nezbytné, protože celou investici musíme zaplatit z vlastního rozpočtu, a teprve následně nám po splnění všech podmínek bude vyplacena dotace," poznamenal Jiří Carbol.

Rekonstrukce se týká nejen budovy hasičské zbrojnice, ale i přístavby garáže. Stávající garáž zbrojnice je nevyhovující pro parkování nového vozidla hasičů. Přestavbou vzniknou také nové prostory vhodné pro spolkovou a komunitní činnost.