„Papučový večírek měl ve Sviadnově tradici, ale minulý rok se nekonal. Byl velmi oblíbený, navštěvovalo jej hodně lidí, takže jsme ho chtěli zopakovat. Zároveň jsme to chtěli něčím obohatit, takže je to i maškarní večírek," řekla za pořadatele z TJ Sviadnov Eva Kubalová.

Zatímco někteří šli „na jistotu" a převlékli se třeba za lékaře nebo policisty, jiní si vybrali neobvyklejší masky, a to dokonce skupinové.

Nechyběla parta, která měla přemalované tváře podle slavné glam rockové kapely Kiss. „Moje ‚roba' si ten vzor našla na internetu, doma si to nakreslila a pak to namalovala na obličej sobě, ale i ostatním," řekl čtyřicetiletý Pavel Foltýn s tím, že pomalování obličeje trvalo asi patnáct minut. „Předloni jsme se ženou šli na maškarní za piráty z Karibiku," usmál se muž ze Sviadnova.

Vyplatilo se dát si na maskách práci, protože organizátoři připravili soutěž o tři nejlepší převleky – vítězové si domů odnesli odměnu.

Po zahájení večera si mohli návštěvníci v tělocvičně TJ Sviadnov vychutnat dynamické vystoupení Jumping Teamu F-M – aktérky představili své taneční umění na trampolínách. Lidé nepřišli ani o tombolu, jejíž losování se uskutečnilo přibližně o půlnoci.

„Přišla jsem, abych se bavila – budou tady sousedé, známí. Líbí se mi, že na maškarním si lidé ze sebe dělají legraci," řekla Renata Novotná, jež přišla v převleku čarodějnice. „Koště mi ale ukradli po cestě. Doufám, že se dostanu domů i bez něj, že se někdo postará," smála se žena.