K dostání budou například pekařské, mlékárenské a masné produkty, ovoce, zelenina, sazenice, řemeslné a rukodělné výrobky. „Nově přibudou bylinné sirupy ze zahrádek povodí Bečvy, zdravá káva s ganodermou, čerstvé ovocné šťávy, vaflové mlsánky či tkané koberce.

Z oblíbených produktů loňského roku nebude chybět například Davídkovo koření, rakytníkové džemy, sýry ze Zázrivé, valašské frgály, zabijačkové speciality, jesenický med a další pochutiny," vyjmenovala mluvčí třineckého městského úřadu Šárka Szlaurová.

Poslední trh by měl být 24. října. „Pokud ale počasí dovolí, v plánu jsou ještě v listopadu dva trhy, a to 7. a 21.," dodala Šárka Szlaurová.

Start je v květnu

Beskydské farmářské trhy ve Frýdku-Místku začínají 22. května a následně budou pokračovat pravidelně ve čtrnáctidenních intervalech. Ve Frýdku-Místku bývají některé trhy i tematicky zaměřené. K těm určitě oblíbeným vloni patřil ten, kde hlavní roli hrály zabijačkové výrobky. Jedním z řezníků na náměstí byl vloni na podzim i Roman Šelepský z Krnova.

„Zabijačka je taková rozporuplná, ráno toho je hodně na práci, ale když potom vidím lidi, jak vše sledují, jak jim chutnají naše výrobky, tak to jsme pak rádi," řekl Deníku Roman Šelepský, který má podobné zabijačky na náměstích rád. „Pozorující lidé mně nevadí. Navíc já do Frýdku-Místku jezdím na farmářské trhy často, takže atmosféru tady znám, a je to super," doplnil krnovský řezník.

Samotní lidé si trhy většinou pochvalují z jediného důvodu věří kvalitě výrobků. „Když můžu, tak na trhy zavítám. Myslím si, že kvalita je lepší než v marketech, i když si třeba připlatím," řekla Věra Zdřímalová z Frýdku-Místku.

„Výrobky na trzích asi budou kvalitnější, ale nakupovat tam nechodím, protože v době konání trhů jsem v práci. A když se třeba uvolním dříve, tak před ukončením trhů už podle mě není nabídka taková, jako je dopoledne," řekla svůj názor Hana Popieluchová z Frýdku-Místku.

Trhy ve Frýdku-Místku mají letos poslední termín ve čtvrtek 18. prosince.