„Do projektu jsme se zapojili proto, že chceme, aby děti jedly zdravěji, a aby přišly na chuť i potravinám, které dosud nepatří mezi jejich oblíbené. Postupně jsme tedy měnili skladbu jídelníčku a zaměstnanci naší jídelny prošli odborným školením. Děti se snažíme vést formou různých aktivit a činností ke zdravému životnímu stylu. Například z vypěstovaných bylinek a zeleniny na školní zahradě si následně spolu s učitelkou připraví pomazánku nebo dozdobí podávané jídlo. Rádi vyrábí i ovocné šťávy,“ řekla ředitelka školky Šárka Čerňáková s tím, že podávání čerstvého ovoce a zeleniny v průběhu dne je ve školce samozřejmostí.

Děti si na zdravější jídelníček poměrně rychle a dobře zvykají. K oblíbeným pokrmům se nyní řadí zeleninové saláty, různé druhy teplých kaší, od ovesné přes jáhlovou až po kukuřičnou, ale také pomazánky, ať už rybí nebo celerové, ochucené vypěstovanou pažitkou nebo ředkvičkou. Mezi ovocnými šťávami vedou ty z jablek a pomerančů. 

Ilustrační snímek.
Fotbalový stadion v Třinci dostal nový trávník