„Putinovské Rusko je imperialistická velmoc uplatňující imperiální politiku, s níž nesouhlasíme a odmítáme ji. Zcela zřetelně a jasně jsme vyjádřili prostřednictvím oficiálních představitelů náš zásadní nesouhlas s invazí na Ukrajinu,“ vzkazovala mluvčí strany Helena Grofová.

První březnový pátek se už na informace okresního výboru nedalo dostat.
Soudruzi z Frýdku asi přestřelili. Kvůli „speciální operaci“ jim nejdou webovky

S tím, že KSČM vždy prosazovala MÍR (velkými písmeny to stálo i v jejím vyjádření) a odmítala srovnání ruského prezidenta s komunisty. „Speciální operace má obnovit globální strategickou stabilitu,“ bylo ovšem pár hodin po začátku války uvedeno na internetové stránce www.ovkscmfm.cz okresní stranické organizace komunistů a jejich zastupitelů ve městech a obcích okresu Frýdek-Místek.

Upozornila na to rozhořčená veřejnost kritizující také přiložený obrázek Putina hrozícího prstem, k čemuž bylo navíc doplněno OV KSČM Frýdek-Místek.

„Příspěvek nebyl konzultován se stranou, ale už to bylo vyřešeno,“ vzkázala mluvčí komunistů. Obsah portálu od frýdeckomísteckých soudruhů označila za „neautorizovaný“ a kroky k zablokování této webové stránky následovaly podle ní obratem.

Nehoda na Místecké.
Hromadná nehoda ochromila Místeckou v Ostravě. Kolona stála až do Hrabůvky

Vypadá to, že přístup na jejich web i facebookový profil měl kdekdo. Ani regionální komunistický politik Ivan Vrba ostatně nevyloučil možnost, že se jim tam kdosi odjinud naboural…

Na frýdeckomístecké okresní konferenci každopádně po zasedání výkonného výboru vyměnili předsedu; Iva Juřicu vystřídal Antonín Kuboš. „Nápravné opatření se probíralo i v rámci dalších okresů v Moravskoslezském kraji a předsedové v organizacích byli důrazně upozorněni na nutnost zabránění publikování soukromých názorů členů či sympatizantů na webových stránkách KSČM,“ zakončila Grofová.