„Otevřeno máme od června a lidé se teprve učí chodit,“ říká provozovatel, který vsadil zejména na asijské pokrmy. Kromě kuchyně vietnamské, čínské či thajské se ale nebojí zařadit do jídelníčku i něco českého.
„Je špatná doba. Nájemce jsme hledali tři čtvrtě roku, i když je tady kompletně vybavená kuchyně,“ popisuje Jana Kohutová za spolek, kterému Lidový dům patří. O nájmu tvrdí, že je skoro směšný, ale pro více zájemců představovaly problém ceny energií.
V Lidovém domě je ale poměrně živo. „Jsou tu cvičení, kurzy, skauti, senioři, koncerty i divadelní představení i přednášky,“ vyjmenovala Jana Kohutová. Spolek se podle ní snaží, aby „liďák“ sloužil účelům, k jakým ho před sto lety postavili. Základní kámen Lidového domu byl vysvěcen v roce 1922.