V pondělí 6. srpna bude zahájena velká rekonstrukce vnitřního bazénu na Základní škole Jiřího z Poděbrad, která se nachází na sídlišti Slezská ve Frýdku. Stavební práce si vyžádají uzavření bazénu pro veřejnost.

V provozu nebude ani venkovní brouzdaliště. Vnitřní bazén základní školy získá novou nerezovou vanu s podvodním osvětlením, podlaha bude vytápěná, kompletní rekonstrukcí projde vzduchotechnika, pořízena bude nová technologie pro úpravu vody, jejíž výhodu jsou nízké provozní náklady.

Vyměněny budou i skleněné stěny, což přispěje k energetickým úsporám a výrazně vylepší estetické vnímání. Náklady činí 13 270 000 korun. Provoz bazénu by měl být obnoven v polovině listopadu.

„Ve Frýdku-Místku máme pouze jednu základní školu disponující vnitřním bazénem, ten již vyžadoval zásadní rekonstrukci. Nová plavecká vana a další technické úpravy výrazně zlepší podmínky pro výuku plavání dětí nejen z našich základních škol. K výuce plavání bazén využívají také děti z okolních obcí a ve vyhrazeném čase je zpřístupněn také veřejnosti," uvedla vedoucí odboru školství Ilona Nowaková, která doplnila, že škola s bazénem se nachází na jednom z nejlidnatějších sídlišť města, takže bazén je po celý rok plně vytížen.