V Memoriálu JUDr. Františka Kohouta, který je považován za neoficiální mistrovství ČR, porazili třinečtí šestnáct kvalitních týmů z celé ČR a jeden ze slovenské Nitry. Stříbrný skončil v 19. ročníku Memoriálu tým HZS Středočeského kraje, ze stanice Hořovice, na bronzový stupínek se postavil tým HZS Pardubického kraje, ze stanice Svitavy. Mezi prvním a druhým týmem byl rozdíl 4 bodů. Čtyřčlenné družstvo třineckých hasičů tvořil velitel Dan Legierski, zdravotník Václav Zowada, technici David Sadowski a Robert Szotkowski. Vedoucím týmu byl velitel zdejší stanice Bohdan Sikora.

Tým si vylosoval těžší postavení havarovaného vozidla, které bylo navíc opatřeno všemi skly. Leželo na boku a na část střechy organizátoři memoriálu položili těžkou betonovou skruž. Hasiči po rozbití zadního okna hydraulickými nůžkami a rozpěrným válcem tento prostor rozšířili, načež se pustili do vyproštění figuranta. Povedlo se jim to stihnout v čase 14:58, když letos z důvodu velké účasti (18 družstev) pořadatelé zkrátili časový limit na 15 minut.

„V soutěži si každý tým dopředu vylosuje pozici vozidel a dalších předmětů při dopravní nehodě, o níž se dozví až při vyběhnutí na startu. Rozhodčí hodnotí vedle kvality a rychlosti zásahu například i komunikaci se zraněným, jeho ošetření a předání zdravotníkům. Takové klání připravuje profesionální hasiče mimo jiné na rychlejší záchranu zraněných osob u spletitých dopravních nehod," dodal tiskový mluvčí Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje Petr Kůdela.