„Jedná se především o školáky s pedagogy, které profesionální hasiči provedli třemi stanicemi Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ve Frýdku-Místku, Třinci a Nošovicích. Největší zájem je tradičně o stříkání hadicí. Chlapce i děvčata zajímá také oblékání do zásahového vybavení a nošení těžkých tlakových lahví se vzduchem i hadic, občas se přetahují o zásahovou přilbu,“ pousmál se tiskový mluvčí Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje Petr Kůdela.

Na stanicích jsou připraveny také prohlídky zásahových vozidel a povídání o ochraně obyvatelstva, evakuačním zavazadle a chování při požárech, které se samozřejmě odvíjí od věku posluchačů. Stanice budou otevřena od 9 do 16 hodin (Třinec dokonce do 17 hodin) denně až do pátku 13. května, kdy se v celé České republice koná Den požární bezpečnosti.

„Profesionální hasiči z Frýdecko-Místecka se rozhodli natáhnout prohlídky do pěti dní, protože v posledních letech byl o tuto akci enormní zájem. Už tak se na každou stanici na Frýdecko-Místecku nahlásily na pátek 13. května až dvě stovky školáků s kantory,“ byl spokojen se zájmem Kůdela.