Původní představy o možnosti vybudování kruhového objezdu byly dopravními inženýry kvůli blízkosti kolejí a železničního přejezdu zamítnuty. Místo toho vzniknou nové pruhy pro levé odbočení. V září by měla začít první etapa stavby – v Hlavní ulici za železničním přejezdem poblíž nákupního centra se rozšíří silnice o jízdní pruh pro levé odbočení na místní komunikaci v Okružní ulici. Rozšíření bude na úkor stávajícího chodníku, který bude zrušen.

Při výstavbě dojde k úplné uzávěře komunikace za železničním přejezdem po výjezd z čerpací stanice v Hlavní ulici včetně křižovatky ulic Hlavní a Okružní až po nájezd k čerpací stanici. Provoz čerpací stanice v Hlavní ulici bude zabezpečen ze směru Nová Dědina od Žižkovy ulice. Provoz čerpací stanice v Okružní ulici bude zajištěn od železničního přejezdu ze stejné ulice. Práce by měly trvat šest týdnů, po tuto dobu bude zřízena objízdná trasa vedoucí po silnicích I/56 přes Novou Dědinu a III/48416 přes nadjezd nad silnicí I/56. Pěší budou moci využít průchod staveništěm, který bude vymezen a ohraničen bezpečnostními páskami. Autobusová doprava bude po dobu realizace stavby v prostoru uzávěry přerušena.

V příštím roce o letních prázdninách by se stavbaři měli pustit také do úpravy křižovatky blíže k centru města. V Hlavní ulici před železničním přejezdem při jízdě z centra města bude vybudován nový jízdní pruh pro levé odbočení do Harcovské ulice směrem do Malenovic. Stávající přechod pro chodce bude nahrazen přechodem s dělícím ostrůvkem. Chodník se posune vpravo a bude napojen na nové chodníky v Poštovní ulici. Na místní komunikaci v Poštovní ulici bude vybudován nový přechod pro chodce a autobusový záliv se zastávkou.

Ilustrační foto.
Lepší autobusy i služby? Dopravu čekají změny