Nejednomu člověku zachránil přístroj zvaný defibrilátor život. Přístroj, který elektrickým výbojem dokáže zahájit správnou činnost srdce, rozhodně není levný a proto mnohdy záchranné jednotky disponují starými přístroji.

Podobně jako Horská služba na Lysé hoře, která se ale se starým defibrilátorem může rozloučit, protože jim jako mikulášskou nadílku na vrcholek nejvyšší hory českých Beskyd přinesl zcela nový přístroj primátor Frýdku-Místku Michal Pobucký.

„Záchranáři budou mít tento moderní resuscitační přístroj na stanici. Doposud používaný defibrilátor na Lysé hoře bude dále sloužit na Gruni. Horská služba České republiky tímto děkuje městu Frýdku-Místku za jeho poskytnutí,“ okomentoval využití náčelník Horské služby Radim Pavlica.

„Přístroj předáváme s tím, aby ideálně nebyl potřeba, ale když už ta situace nastane, aby zachránil lidský život. Defibrilátor jsme poskytli před dvěma lety i republikové policii,“ uvedl primátor Michal Pobucký. „Pokračujeme tak ve snaze o rozšíření těchto přístrojů tam, kde by mohly posloužit. Máme jej na frýdeckém magistrátu, také v Polárce nebo na aquaparku,“ dodal primátor Michal Pobucký s tím, že defibrilátor stál město necelých padesát tisíc korun.

Letečtí záchranáři ve Frýdku-Místku.
Vrtulník se záchranáři přistál na náměstí ve Frýdku