Práce budou ukončeny ještě v září, nově zatravněná plocha bude uzavřená nadále. Zbylé části hřiště jsou v provozu bez omezení.

„Od jeho zprovoznění před dvěma lety se hřiště těší obrovskému zájmu a v rámci zajištění bezpečnosti vyžaduje nejen častou údržbu, ale také dodatečné úpravy dopadových ploch, a to zejména u houpacích lan a velkých skluzavek,“ přiblížil primátor Michal Pobucký s tím, že už loni bylo zkušebně ke skluzavce ukotveno výstupové lano s gumovou rohoží a upravena byla dopadová plocha. Tyto úpravy se podle města osvědčily, instalovaná gumová rohož je funkční a výstupové lano usnadňuje výstup na kopec, proto se bude v nezbytných úpravách pokračovat.

„Terén na svazích pro skluzavky a u houpacích lan bude zarovnán a osazen kotvícími prvky, na které budou připevněny ringo rohože. Na svazích přibudou také kůly s lanem pro snadnější výstup a pod skluzavkami bude umístěna nová pryžová plocha. Na sešlapaných částech svahů bude založen nový travnatý koberec, který bude potřebovat nějakou dobu, aby řádně zarostl. Proto také bude hřiště v těchto místech uzavřeno i po ukončení prací,“ vysvětlil předseda představenstva společnosti TS Jaromír Kohut. Nynější omezení mají podle magistrátu prodloužit životnost hřiště a zvýšit jeho odolnost proti enormnímu zatížení.