Motivací navíc pro školáky bude zapojení do soutěže 3D Jabko o nejhezčí jablko vyrobené 3D tiskem a tradiční metodou. Slavnostní předání moderních tiskáren se uskutečnilo včera v obou základních školách.

Přibudou kroužky

„3D tiskárna podnítí zájem dětí o nové technologie a jejich kreativitu. Od nového pololetí zavedeme kroužek nebo kurz 3D tisku, který pomyslně skvěle doplní stávající aktivity řezbářského kroužku," řekl ředitel ZŠ Jablunkov Pavel Kantor, kde využijí dvě nové 3D tiskárny. Nové kroužky nebo kurzy na obou školách vzniknou od začátku února, kdy také zájemce čeká proškolení v práci s 3D tiskárnou.

Své výtvory porovnají na tradičním Jabkovém dni v září 2016 v Jablunkově, kdy se ukáže, co se děti během půlroku naučili.

„Podle ohlasu dětí očekáváme, že o 3D tiskárnu a nový kroužek bude velký zájem," uvedla ředitelka ZŠ H. Sienkiewicze Urszula Czudek. Škola získá jednu novou tiskárnu.

„Náš region byl vždy technicky zdatný, téměř každý byl kutil a tvořil ve své dílně, a na tomto základě vyrůstali schopní lidé pro zdejší průmyslové podniky. Doba se mění a s ní i požadavky na technické dovednosti, a proto je dobře, že už od základních škol se děti učí s nejmodernějšími technologiemi," komentoval Jan Czudek, generální ředitel Třineckých železáren, jenž svým darem umožnil celý projekt realizovat.