„U Ostravaka jsme řešili surovinu, která bude přírodní a černá. Volba padla na kokosové uhlí. To se přidalo v procesu kvašení do základu z révy z hroznů muškátu. I po filtraci zůstalo víno krásně tmavé, jen to zabralo více času,“ prozradil Petr Čerňanský, zakladatel vinotéky Rybízák. Název pro netradiční speciál jej napadl ve spojitosti s uhlím a horníky. A horník se také objevil na etiketě tohoto nápoje - ve fáračkách s kylofem a helmou. „Ze dvou tisíc lahví Ostravaka nám zbyly na provozovně pouze dvě,“ konstatoval Petr Čerňanský.

Zásah Horské služby Beskydy ve skiareálu Bílá.
Zraněných lyžářů v Beskydech přibývá. V Bílé třináct zásahů Horské služby za den

Vzhledem k nadšeným ohlasům nevyloučil, že se černé víno s kokosovým buketem v nabídce ještě někdy objeví. Do té ve vinotéce vrátili Marcipánku, která měla premiéru vloni na svátek zamilovaných, a nově přidali Čokolásku. „Základem Čokolásky je malinové víno. Při výrobě se využilo kokosové máslo a vanilka jako u bílé čokolády,“ vysvětlil Petr Čerňanský.