Náměstí zaplní stánky, ve kterých budou prodejci nabízet nejen výrobky s velikonoční tématikou, zejména kraslice, pomlázky, řehtačky, ale také pečené mazance a beránky i něco na zahřátí. „Chybět nebude ani zábavný program plný hudby a tanečních vystoupení, divadla a doprovodných akcí, včetně ukázky pasení kachen, ovcí a koz za pomoci pasteveckých psů," řekla mluvčí frýdecko-místeckého magistrátu Jana Matějíková s tím, že po celou dobu programu bude na náměstí také dětská malířská dílnička a zájemci budou moci zhlédnout ukázky kovářského a zahradnického řemesla.

„Vím, že i v minulém roce se na Velikonoce na náměstí konaly nějaké akce, ale nebyl jsem se tam podívat. Jestli dorazím letos, to se teprve uvidí. Záleží na počasí a náladě," řekl Deníku Petr Krpecki. To Aneta Skotnicová má jasno. „Když nebude pršet, tak s dětmi půjdeme. Když je na náměstí nějaký program pro děti, tak chodíváme často. Navíc nemusíte platit žádné vstupné," prozradila Aneta Skotnicová.

Velikonoce ve městě budou oficiálně zahájeny ve čtvrtek 28. března v 10 hodin. Na podiu se v tento den představí cimbalové muziky Gajdušek a Slavíček, vystoupí děti z příspěvkové organizace Dětský domov a Školní jídelna Frýdek-Místek a zazpívat přijde i místní písničkářka Hana Kopřivová nebo David Stypka a Bandjeez.

Program bude zajímavý i na Velký pátek a Bílou sobotu. V pátek bude vyhrávat cimbálovka a vystoupí i heligonkář, připraven je koncert kapely Docuku a děti se mohou těšit na pohádku i na Hopsalína. „V sobotu do města zavítá divadlo Kvelb Theatre z Českých Budějovic s představením nazvaném Kára Velikonočních příběhů Mrskačka, které vychází z velikonočních lidových zvyklostí a tradic sahajících do dávné historie. Představení vyniká monumentálností pohyblivé scény a rekvizit," řekla ředitelka KulturyFM Marcela Krplová s tím, že program na náměstí Svobody uzavře v sobotu zpěvačka Beata Bocek.