Původní prostory jednotky byly stísněné. Tři původní jedno a dvoulůžkové pokoje byly přestavěny na pět jednolůžkových boxů. Kompletně se zrekonstruovala elektroinstalace, počítačové sítě, vodovodní a kanalizační instalace. Byla vybudovaná nová vzduchotechnika.

„Rekonstrukcí dětské jednotky se zvýšil standard léčby a bezpečnost pacienta. Oddělení pacientů do jednolůžkových pokojů snižuje riziko nemocničních nákaz, které prodlužují hospitalizaci a zvyšují náklady na léčení," řekl náměstek pro léčebnou péči a zároveň primář dětského oddělení nemocnice Štěpán Rucki.

Ilustrační foto.
Vlastníci veřejné zeleně musí mít posečeno do pátku

MODERNÍ INTERIÉR

Pokoje byly vybaveny novým barevným nábytkem, pro rodiče jsou zde i komfortní křesla, ve kterých mohou případně strávit noc s dítětem. Na stejném podlaží jsou nově také pokoje pro rodiče včetně kuchyňky.

„Charakter poskytované péče na dětské JIP neodpovídal současným potřebám především z hygienického hlediska a nevyhovujícího dispozičního řešení. V prostoru JIP byla nevhodně umístěna pracoviště za filtry a nevyhovovalo ani rozmístění obslužných místností," uvedl ředitel nemocnice Tomáš Stejskal.

Kraj letos třinecké nemocnici přispěl čtyřmi miliony korun na rekonstrukci části komunikací v jejím areálu.

„Nemocnice Třinec je zařazena do projektů Modernizace vybavení pro obor návazné péče, spolufinancovaných z evropských peněz. Pro Nemocnici Třinec se počítá s téměř 58 miliony korun nákup moderních zdravotnických prostředků a přístrojové techniky. Pořídí za ně například sto nových lůžek, ultrazvukové přístroje, traumatologický stůl, endoskopickou věž nebo vysokofrekvenční ventilátor," upřesnil náměstek hejtmana pro zdravotnictví Martin Gebauer.

KLÁRA KUBIESOVÁ

Nabíjecí stanice.
Ve Frýdku-Místku vybudovali dvě nabíjecí stanice elektrokol