Celkem se o tento titul uchází 53 realizací v kraji. Veřejnost může hlasovat ještě do 15. října.

Na Karvinsku jsou to přístavba Karvinské hornické nemocnice, rekonstrukce a přístavba budovy D k Novému domovu v Karviné, dále tělocvična pro Gymnázium Josefa Božka v Českém Těšíně, rekonstrukce výstavní budovy a vytvoření expozice Muzea Těšínska, Malá scéna Těšínského divadla a českotěšínská Sportovní hala Svojsíkova.

Nový trenér fotbalistů MFK Karviná Bohumil Páník (8. 10. 2021)
Karviná oznámila jméno nového trenéra. Přichází Páník, který vedl i Baník

V kategorii stavby dopravní, inženýrské a vodohospodářské je přihlášena Optimalizace trati Český Těšín – Dětmarovice. „Osobně prosazuji názor, že region se rozvíjí, pokud v něm jsou vidět jeřáby. Naše školství bylo dlouhodobě podinvestováno, naštěstí se současné vedení kraje rozhodlo toto napravit a do modernizace krajského školství investujeme každým rokem stovky milionů korun,“ uvedl Stanislav Folwarczny, náměstek hejtmana pro školství a sport s tím, že v soutěži Stavba Moravskoslezského kraje 2020 zahrnující stavby realizované v loňském roce jsou přihlášeny mimo jiné akce Oprava fasády budovy Gymnázia Mikoláše Koperníka v Bílovci nebo Oprava fasády a oprava střech Všeobecného a sportovního gymnázia Bruntál, které je památkově chráněno.

Realizace aspirující na titul Stavba MSK 2020. Sportovní hala Svojsíkova Český Těšín.Realizace aspirující na titul Stavba MSK 2020. Sportovní hala Svojsíkova Český Těšín.Zdroj: Deník/Tomáš Januszek

Vlastně každý okres v kraji má v několika kategoriích své zastoupení.

Stavba Moravskoslezského kraje 2020 letos vstoupila do svého jubilejního 15. ročníku a odborná komise posoudila všech 53 soutěžních staveb. Laická veřejnost může dát svůj hlas jednotlivým realizacím až do 15. října ZDE.