Frýdek-Místek hostí mezinárodní folklorní festival

Mezinárodní folklorní festival opět po roce zavítal do Frýdku-Místku. Hlavní program bude zahájen dnes v 17.30 hodin na náměstí Svobody v Místku, kde se po 22. hodině uskuteční také lidová veselice. Sobotní celodenní festivalové veselí na místeckém náměstí Svobody zpestří jedinečný festivalový průvod stovek tanečníků a muzikantů, kteří vyjdou v 9 hodin od kina Petra Bezruče směrem na místecké náměstí Svobody. Večer se pak návštěvníci budou moci opět pobavit na lidové veselici. V neděli se program přesune ke kinu Petra Bezruče. Odpoledne zahraje před kinem kapela Šuba Duba Band a v 15 hodin festival vyvrcholí Galakoncertem v kině Petra Bezruče, kde diváci zhlédnou to nejhezčí, co soubory ze svých zemí a oblastí přivezly.

V Janovicích bude den obce

Den obce plný zábavy se uskuteční v sobotu v Janovicích na Frýdecko-Místecku. Návštěvníci se můžou těšit na vystoupení dětí z tamní mateřské a základní školy, cimbálovou muziku Friš, představí se také soubor Ondráš z Janovic, kapely Kata-pult revival a U2 revival. Pro děti bude připravený skákací hrad, stanoviště se soutěžemi nebo tvořivá dílna. Ve 22 hodin přijde na řadu ohňostroj.

Ve Frýdku bude letní kino

Tradiční velkoplošné letní kino se ve Frýdku-Místku uskuteční také letos. Od pátku až do úterý se můžou lidé každý večer těšit na promítání filmových šlágrů, dnes je na programu film Kobry a užovky, zítra Star Wars: Síla se probouzí a v neděli pak Mimoni. Letní kino vyrostlo v areálu TJ Slezan poblíž vlakového i autobusového nádraží. K dispozici bude i velké cirkusové šapitó, které za nepřízně počasí pojme i samotné promítací plátno. Návštěvníci si také mohou přinést vlastní karimatky, deky, křesílka či jiné campingové vybavení. Samozřejmostí bude občerstvení a parkování zdarma. Začátky projekcí jsou naplánovány po setmění. Areál bude otevřen vždy po 19. hodině. Vstupné na všechny představení bude 40 korun, pro členy Filmového klubu Frýdek-Místek 30 korun. Rodina zaplatí 90 korun.

Hasiči ukážou v Kozlovicích svou činnost

V areálu kozlovické hasičské zbrojnice a okolí se v sobotu uskuteční akce s názvem Jsme v bezpečí. Hasiči Kozlovice si připravili zajímavý program plný přehlídky techniky a zásahů IZS z celého Moravskoslezského kraje, začíná se ve 14 hodin. Součástí programu také bude žehnání nového dopravního automobilu Mercedes. Stanoviště zde bude mít i Střední zdravotnická škola z Frýdku -Místku, kde si zájemci mohou nechat změřit tlak, cukr a vyzkoušet resuscitaci na cvičné figuríně. Od 18 hodin všechny přítomné vyzve na taneční parket skupina R.U.M.

Dracula dorazí do Třince

Ve Werk Areně se v neděli večer odehraje muzikálové představení Dracula. Návštěvníci se mohou těšit na hvězdné divadelní obsazení v čele s Danielem Hůlkou a Leonou Machálkovou. Vstupenky v ceně 390 až 1190 korun lze zakoupit v sítí Ticketportal a Ticket Art. Představení začne v 19 hodin.

V třineckém lesoparku se zabaví děti

Tradiční předprázdninová akce Knihovny Třinec se uskuteční v sobotu od 15 do 18 hodin v třineckém lesoparku. Děti s rodinným doprovodem budou plnit úkoly během procházky pohádkovým středověkým lesem a podívají se i na císařský dvůr. Do Třince přijedou rytíři ze skupiny historického šermu Viator se svou kovárnou, zbrojnicí a ukázkami bojového umění. Po lese se budou prohánět lapkové, lučištníci a rytíři. Potkat tu bude možno také královnu s družinou dvorních dam, veselé kejklíře, kašpary a samozřejmě hlavní postavu – krále Karla IV.