Marlenka je dnes už celosvětově známá výrobou medových dortů i jiných produktů z medu. Výrobní i skladovací areál firmy se nachází ve Frýdku-Místku.

„Bude to naše první značková kavárna. Budeme v ní ke kávě samozřejmě nabízet všechny naše výrobky Marlenka, ale i další novinky, které chystáme. Mám radost z toho, že budeme mít kavárnu právě v Radhošti ve Frýdku-Místku, protože jsem si tohle město zamiloval,“ prozradil redakci majitel Marlenky Gevorg Avetisjan.

Objekt kavárny nyní prochází rekonstrukcí pod taktovkou města, pak ji začne vybavovat společnost Marlenka pro svůj provoz. Dokončení nezbytných úprav prostor, obnovení parketové podlahy, malby a oprav nábytku má trvat zhruba dva měsíce.

Secesní restaurace v objektu magistrátu v posledních letech marně vzpomíná na dávnou slávu, s bývalými nájemci nebyli spokojeni hosté ani zástupci radnice. Kromě klasického hledání nového zájemce formou nabídkového řízení radnice sondovala i další možnosti a konzultovala využití se Střední školou gastronomie, oděvnictví a služeb.

Nakonec ale radní schválili, že smlouvu o nájmu na dobu neurčitou uzavřou se společností Marlenka. Výše nájemného má činit bezmála osmdesát tisíc korun za rok bez DPH.