V bezobalových prodejnách se nakupuje do sklenic, papírových pytlíků, případně látkových sáčků, které si lidé donesou z domu nebo zakoupí na prodejně a využívají je pravidelně.

Bezobalové obchody nabízí zpravidla potraviny od lokálních výrobců a dodavatelů a jsou více zaměřené na kvalitu zboží, což má vliv i na cenu, která bývá vyšší než v běžných potravinových řetězcích.

Květinová výzdoba.
Cedule uvedou názvy květů

Nová prodejna bez obalu se otevřela ve čtvrtek v Třinci.Zdroj: Lea JaníkováVe Frýdku-Místku už delší dobu funguje bezobalová prodejna, která nabízí široký sortiment zboží a našla si svou klientelu.

V Brušperku funguje například bezobalová prodejna s kořením a ve čtvrtek se otevřela nová prodejna bez obalu v Třinci.

„Jsme rádi, že se nám daří sehnat lokální dodavatele, ať už mléčných výrobků či sladkých nebo slaných dobrot. Chceme v našem městě a jeho okolí propojovat místní podnikatele, živnostníky a lidi, kteří dělají kvalitní a dobré věci srdcem a v úctě k přírodě,“ uvedla Renata Žurková, majitelka třinecké prodejny.

V prodejnách bez obalu jsou často k dostání i ekologické prostředky do domácností jako jsou například šetrné prací gely, přípravky na mytí nádobí, mýdla, šampóny nebo úklidové přípravky.

Hejno rorýsů krouží nad Nemocnicí Podlesí v Třinci.
Opravu fasády Nemocnice Podlesí v Třinci pozdrželi rorýsi

Nová prodejna bez obalu se otevřela ve čtvrtek v Třinci.Zdroj: Lea Janíková