Náměstí Svobody ve Frýdku-Místku už zpívalo koledy s Deníkem dvakrát a pokaždé tam akce poutala velkou pozornost. Lví podíl na tom má známý písničkář Pavel Býma, který vystoupí na náměstí také letos spolu s členy Vokálně-instrumentálního tělesa Gymnázia Petra Bezruče. Návštěvníci se můžou těšit nejen na pětici koled, ale i na další písně s lehkým „rockovým" nádechem z tvorby sboru a Pavla Býmy.

Koledy opět po roce rozezní také Třinec, a to v okouzlujícím podání Štývarova dětského sboru na prostranství před kulturním domem Trisia na náměstí Svobody v centru města.

Premiérově se do akce Česko zpívá koledy zapojí Frýdlant nad Ostravicí, program celého podvečera na tamním náměstí bude vskutku bohatý. Koledy bude hrát Frýdlantský hudební spolek, zpívat budou místní dětské sbory a večer zakončí svátečním koncertem Pavel Helan, finalista soutěže Česko Slovensko má talent.

Stejně jako před rokem se budou koledy zpívat také v Lhotce v areálu u mateřské školy a v Dobraticích před základní školou.

Co se bude zpívat?

Na stovkách míst po celé republice se bude společně ve stejnou dobu zpívat pět koled Nesem vám noviny, Narodil se Kristus Pán, Půjdem spolu do Betléma, Jak jsi krásné, neviňátko a Pásli ovce valaši. Chybět nebude ani vánoční písnička Vánoce, Vánoce přicházejí. Pro zájemce budou připraveny zpěvníky s texty koled. Lidé se tak mohou na chvíli zastavit a odpočinout si od každodenních starostí.