Modrý most pro pěší je frekventovanou spojnicí mezi Riegrovou ulicí v Místku (u sídla spol. ČEZ) a obchodním centrem, halou Polárka či Faunaparkem na frýdecké straně. Asfaltový povrch je dlouhodobě ve špatném stavu, plný prasklin a nerovností.

„Oprava lávky je naprosto nezbytná. Její povrch je dlouhodobě ve špatném stavu a je nebezpečný pro chodce i kolisty. Jsem rád, že po letech přešlapování jsme s odborem dopravy a investic rychle připravili všechny náležitosti pro akutní opravu. Chodci budou moci zase přecházet po lávce bez obav z toho, že zakopnou například o výdutě nebo praskliny,“ uvedl náměstek primátora pro finance a investice Jiří Kajzar (Naše Město F-M).

Návěs u kamionu začal hořet.
Kamion v Mostech směrem na Čadcu zablokoval silnici, hořel mu návěs

Rekonstrukci provedou pracovníci technických služeb. Vymění vrchní vrstvu litého asfaltu, opraví výdutě způsobené požárem nad břehem na frýdecké straně a provedou nátěr zábradlí.

Na staveniště se lávka změní již 1. června. Vyjma čtyř týdnů vyčleněných na pokládku asfaltu (od poloviny června do poloviny července) však bude průchozí. V době čtyřtýdenního uzavření bude nejbližší obchůzkou most na Hlavní třídě (estakáda). Oprava vyjde městskou kasu na necelé dva miliony korun.