Třeba letní aquapark na Olešné, který otevřel své brány na konci května, zatím kasíruje výrazně slabší tržby než loni. „Návštěvnost je nižší," potvrdil Deníku Petr Slunský, šéf frýdecko-místecké společnosti Sportplex, která provozuje letní i krytý aquapark. „Loni jsme za červen evidovali devět tisíc návštěvníků, letos pět tisíc. Není to vůbec dobré, očekávám, že léto teprve začne," poznamenal Petr Slunský.

Spokojenost nevládne ani ve Frýdlantě nad Ostravicí, kde mají po letech opět koupaliště s vyhřívanou vodou. „Začátek sezony moc dobrý nebyl. V porovnání s loňskou sezonou je to zatím slabší," zhodnotil vedoucí frýdlantského koupaliště Pavel Václavínek s tím, že loni přišla vedra počátkem července. A teplé počasí pak vydrželo celý měsíc.

To branami třineckého koupaliště zatím prošlo v červenci více návštěvníků než loni. Konkrétně jich letos od 1. do 20. července bylo 11 607, meziročně tak jde o tříprocentní nárůst. Rekordní počet návštěvníků dorazil o víkendu. Informoval o tom ředitel příspěvkové organizace STaRS Radek Procházka s tím, že během soboty a neděle areál navštívilo 4177 osob. „Kromě osvěžení v bazénech mohli návštěvníci využít všechna sportoviště a ochutnat novinky v občerstvení grilované speciality, palačinky nebo saláty. Děti se mohly zapojit do bohatého animačního programu," shrnul Radek Procházka.

Z dobrého počasí těžil i miniaquapark v Mostech u Jablunkova, který provozuje obec. „Pokud jde o červenec, do neděle se prodalo 1959 lístků. Největší nápor byl o uplynulém víkendu, kdy se prodalo 1010 lístků," sdělila redakci Petra Drongová z mosteckého obecního úřadu. Rekordní návštěvnost zaznamenali v Mostech během loňské sezony, kdy do miniaquaparku dorazilo poprvé více než deset tisíc lidí.

Skoro čtyři tisíce návštěvníků se o víkendu zamířily zchladit do aquaparku na Olešné, na frýdlantském koupališti uvítali v sobotu i neděli přes tisíc lidí.