VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Kuchařské řemeslo dělal už jeho dědeček

Frýdek-Místek - Třicetiletý Tomáš Braček je šéfkuchařem v restauraci Carbon ve Frýdku-Místku.

9.6.2013
SDÍLEJ:

Kuchař Tomáš Braček nemohl minulý víkend chybět na Grillparty, která se konala u hokejové haly ve Frýdku-Místku.Foto: Deník/Martin Šrubař

„Kuchařem byl i můj děda, takže se dá říct, že se tato profese v naší rodině dědí. Já jsem byl osm let v zahraničí, kde jsem nabral hodně nových zkušeností," pochlubil se absolvent frýdecko-místecké střední hotelové školy. Jak dále dodal, při přípravě jídel si potrpí zejména na kvalitní maso. „Například osobně rád připravuji steaky, omáčky a salsy," vyjmenoval Tomáš Braček, který prozradil i jeden svůj oblíbený recept na játrovou paštiku s portským vínem.

„Potřebujeme k tomu kuřecí játra, portské víno, madeiru, šalotku, česnek, bylinky, tymián, rozmarýn a estragon. Játra se nechají rozemlít na hmotu. Následně přidám víno s česnekem. Částečným uvařením vznikne takový rozvar. Do rozemletých jater se přidá rozpuštěné máslo, trochu vaječných žloutků. Potom se vše ještě zapeče. Příprava tohoto jídla trvá asi hodinu," popsal kuchař Tomáš Braček, který se přiznal k tomu, že sleduje i své známější kolegy v televizi. „Mým oblíbencem je Zdeněk Pohlreich, který svým pořadem zvedl už hodně restaurací v České republice. Babica je na druhé straně takový lidový kuchař, který kvalitu jídla až zas tak neřeší," porovnával oba mediálně známé kuchaře Tomáš Braček, který připravuje i sladkosti. „V našem podniku děláme i zákusky. Vyhýbáme se nakupování polotovarů. V naší nabídce jsou různé francouzské dezerty a koláče," řekl kuchař, který osm let vařil v Anglii. „Jejich kuchyně je kaloricky těžší. Je to taková multikulturní země, kde je hodně národností. To se potom odráží i v gastronomii," zamyslel se Tomáš Braček, který má moc rád ryby. „Když jdu do nějaké restaurace jako host, tak si je většinou dávám. Někdy dám přednost i steakům s pepřovou omáčkou, máslem a čerstvým pečivem," uzavřel kuchař Tomáš Braček.

Autor: Martin Šrubař

9.6.2013 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
83

Komentář šéfredaktora Deníku: Kdo zastaví ANO?

Fotografie, která se stane symbolem letošních voleb.
DOTYK.CZ
6

Internet se baví: Babiš líbá a Benda je stejnou jistotou jako smrt a daně

Třinec pokračuje v úspěšné sérii, porazil Jihlavu

/FOTOGALERIE/ Hokejisté Třince zvítězili v 16. kole extraligy nad Jihlavou 3:0 a připsali si čtvrtou výhru v řadě. Gól a asistenci zaznamenal Tomáš Marcinko, brankář Šimon Hrubec i podruhé v sezoně proti Jihlavě vychytal čisté konto a nováček nejvyšší soutěže tak po návratu mezi elitu proti Ocelářům za 120 minut ještě neskóroval. Jihlava tak od začátku sezony prohrála i svůj osmý venkovní zápas.

Valcíři důležitý duel ve Varnsdorfu nezvládli

Svou nelichotivou bilanci s varnsdorfskými fotbalisty Valcíři zlomit nedokázali. Hráče ze Šluknovského výběžku totiž neporazili ani na devátý pokus, navíc po porážce 1:0 klesli Frýdečtí až na samé dno druholigové tabulky.

OBRAZEM: Krajští lidovci ve sněmovně získali jen jeden mandát

/OHLÉDNUTÍ ZA VOLBAMI V KRAJI/ Zklamání po zveřejnění výsledků voleb zavládlo ve Frýdku-Místku v krajské a okresní kanceláři členů KDU-ČSL. Získali jen jeden mandát, který náleží znovu poslankyni Pavle Golasowské.

V Bystřici hořela střecha kotelny na pile

/FOTOGALERIE/ Šest jednotek hasičů zasahovalo v sobotu ráno v Bystřici u požáru střechy kotelny na velké pile. Jeden člověk se nadýchal kouře, předběžná škoda byla odhadnuta na půl milionu korun. Příčina vzniku požáru je v šetření.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT