Vrchol sezony očekává například letní aquapark na Olešné. Dosavadní sezona návštěvnické rekordy netrhá, například kvůli chladným večerům zrušili v aquaparku už před pár týdny i jindy oblíbené večerní koupání.

O termínu konce letní sezony zatím není jasno, záležet bude na podmínkách. Jisté je, že od 5. do 30. září přijde na řadu pravidelná odstávka krytého aquaparku. Důvodem je rekonstrukce dlažby v šatnách, čištění bazénů a další drobné opravy. Letní koupaliště Ameryka v Jablunkově zlevnilo už před pár týdny ceny vstupenek o dvacetikorunu.

Za celodenní základní vstupné tak nově návštěvníci platí 50 korun, snížené vstupné pro děti od 6 do 15 let a seniory nad 65 let vyjde na 30 korun. Jinde v regionu zůstávají ceny stejné.

O víkendu se zaplní i břehy vodních nádrží v regionu. Zatímco Žermanická přehrada i nedaleké Těrlicko má i nadále dobrou kvalitou vody, na pozoru by se měli mít plavci u přehrady Baška.

Laboratorní analýzy prokázaly výrazný nárůst množství sinic, podle hygieniků je přehrada v současné doba nevhodná ke koupání. (lmo)