V Bílé už spustili pět z devíti sjezdovek, na kterých leží 25 až 40 centimetrů sněhu. Funguje i většina vleků.

„Intenzivně jsme zasněžovali, takže podmínky pro lyžování se podstatně vylepšily, a proto můžeme v pátek zahájit večerní lyžování také na lanovce," informoval skiareál v Bílé s tím, že vysněžené jsou sjezdovka číslo 1 (FIS), sjezdovka číslo 3 (zelená) a Javořinka.

U modré sjezdovky zasněžování začalo. „Na jihu máme vysněženou sjezdovku až nahoru," informoval Ski areál Bílá. Od zítřka se v něm uskuteční i závody nejlepších českých žáků a žákyň ve slalomu a obřím slalomu se startem v devět hodin ráno.

Ski areál Mezivodí, který se nachází ve výšce 602 až 712 metrů nad mořem, má před víkendem podobné podmínky. „V provozu je vlek A, B a dětské lano, lyžujeme na 50 centimetrech technického sněhu, v provozu lyžařská škola a půjčovna lyží," uvedl ski areál s tím, že každý pátek a sobotu lze dorazit na večerní lyžování.

Rovněž areál Ski Malenovice „Na Staškově" je na víkend připraven. „Od pátku 8. ledna otevíráme pro veřejnost," uvedl areál na svém webu s tím, že zde leží 30 až 50 centimetrů sněhu. Denní lyžování začíná v 8.30 hodin, večerní pak v 17.30 hodin.

Dnešním dnem se začíná lyžovat i ve Ski areálu Opálená. „Provoz bude zahájen v pátek 8. ledna od 12 hodin, a to včetně večerního lyžování mezi osmnáctou a jednadvacátou hodinou," informoval provozovatel Petr Mikeska.

O začátku sezony už mají jasno také ve Ski areálu Řeka. Modrá sjezdovka, kde zatím leží dvacet centimetrů sněhu, bude v provozu ode dneška od 17 hodin. Červená sjezdovka zůstává mimo provoz.

Tento týden se dočkali i v Mostech u Jablunkova. Lyžaři a snowboardisté mají k dispozici čtyřicet centimetrů technického sněhu, funguje 650metrový vlek. Areál už několik dní nabízí také večerní lyžování, a to od sedmnácti hodin.

Třicet centimetrů sněhu hlásí bukovecký Kempaland, kde se lyžuje od 6. ledna.

„Novinkou v našem areálu pro letošní zimní sezonu, kterou přivítají hlavně děti a začínající lyžaři, je malá sjezdovka o délce 100 metrů s převýšením dvacet metrů. Lístek na tuto sjezdovku je součástí dětského parku to znamená, že lyžař může jet nahoru malým vlekem nebo pohyblivým pásem," informoval areál Kempaland na svých webových stránkách.

Na Javorovém vrchu u Třince se doposud nelyžuje. Termín zahájení sezony byl ve čtvrtek nejasný, areál však o něm bude informovat na webu a na facebooku. „Zasněžujeme, ale podmínky bohužel zatím nebyly takové, abychom to stihli dřív," řekl Deníku provozní areálu na Javorovém vrchu.