Deník zjistil, že šlo konkrétně o obchod Distribuce mraženého zboží v Kunčičkách u Bašky.

Tiskový mluvčí Státní veterinární správy Petr Pejchal upřesnil, že se do prodeje celkem dostalo přes deset tun kuřecího masa, které bylo okamžitě staženo z regálů.

Bakterie Salmonelly enteritidis jsou nebezpečné zejména starším lidem, malým dětem a nemocným, kteří se hůř vyrovnávají s velkými ztrátami tekutin. Onemocnění doprovází průjem. K destrukci choroboplodných zárodků stačí stálá teplota vyšší něž 80°C po dobu alespoň 15 minut u porcovaného masa. U celého kuřete se musí doba prodloužit na 40 minut.

Redakce zkontaktovala majitele zmíněné prodejny, aby se mohl k případu vyjádřit.

„Můžu všechny zákazníky ubezpečit, že se na naše pulty zdravotně nebezpečné maso ani nedostalo, protože se na problém přišlo naštěstí včas. Naše prodejna skutečně za nic nemůže. V minulosti jsme nic takového nemuseli řešit," řekl majitel Distribuce mraženého zboží v Kunčičkách u Bašky Bronislav Tesař.

Pro několik oslovených zákazníků z Bašky se jednalo o novou informaci. 

Více se dočtete už zítra v sobotním tištěném vydání Deníku.