Poslední z nich bylo uvedeno do provozu v těchto dnech v ulici F. Linharta v lokalitě Bezručova sídliště v Místku. Jedná se o víceúčelové hřiště, které poslouží k zábavě i sportu. Náklady na jeho vybudování činí 4,1 milionu korun, dotace pokryje 85 procent nákladů. „Hřiště nabídne vyžití nejen nejmenším dětem, ale také mládeži a potažmo i dospělým. Děti na hřišti najdou různé druhy houpaček, skluzavku, lanovou průlezku s domečky i prolézací hrad. Samozřejmě nechybí ani pískoviště. V těsné blízkosti je oplocené, volně přístupné sportovní hřiště s umělým povrchem, basketbalovými koši a sloupky k zavěšení sítě na volejbal či nohejbal," řekl náměstek primátora Michal Pobucký s tím, že obyvatelům hustě osídlené lokality jsou vytvořeny vhodné podmínky pro rozvoj sportovních a volnočasových aktivit.

Zdaleka ne všichni obyvatelé jsou ale se situací na nejbližším hřišti spokojeni. Například devětatřicetiletá Bohuslava Romanová míní, že dětských hřišť ve městě není až tak moc. „Vznikají sice nová hřiště pro děti, jenže stále je jich málo. Když chci jít s dítětem odpoledne ven, je to už konkrétně na hřišti v Janáčkově parku hodně přeplněné, takže na hraní už nemáme skoro žádné volné místo," posteskla si žena z Frýdku-Místku.

Obdobný názor má i Hana Martikánová. „Dětských hřišť je po Frýdku-Místku opravdu hodně málo. Rozhodně by se měla stavět nová, abychom si mohli s dětmi vůbec kde hrát," zamyslela se Hana Martikánová. „S těmi dětskými hřišti by to mohlo být určitě lepší. Většinou se nám stává, že když na hřiště přijdeme, jsou už tam starší děcka a skáčou jako pominutá. Potom je navíc střídají puberťáci, kteří mnohdy pijí alkohol a kouří. A co by mi udělalo velkou radost? Kdyby rozšířili hřiště pro děti v místeckém parku. Navíc mě určitě netěší, že se ve zdejších odpočívadlech pro cyklisty, kterým říkám cyklobudky, začali scházet bezdomovci," poukázala devětadvacetiletá Lucie Frošová z Frýdku-Místku, která má tříleté dítě. „Ve Frýdku-Místku je stále málo dětských hřišť. Bydlím ve Slezské ulici, kde je situace katastrofální. Hodně hřišť tu už máme poničených. Naštěstí kousek od panelového domu máme park, kam se dá s dětmi zajít. Srocuje se tu ale mládež, která dělá bordel," řekla osmadvacetiletá Pavlína Mecová. „Já si myslím, že se to s těmi hřišti pomalu zlepšuje. Akorát nechápu, proč se nechala zhuntovat asfaltová hřiště, která se mohla taky opravit. Je to podle mě velká škoda," soudí 35letý Pavel Kohut z Frýdku-Místku.

A co si o počtu hřišť ve městě myslíte vy, čtenáři? Je dostatečný počet dětský hřišť na území města? HLASUJTE V ANKETĚ!

V budoucnu chce město rekonstruovat stávající hřiště na sídlišti Slezská a v sadech Svobody, ale také vybudovat nová dětská hřiště v dalších lokalitách. „V konečné fázi by mělo město provozovat 32 certifikovaných dětských hřišť," uvedla mluvčí magistrátu Jana Matějíková.