Po více než osmdesáti letech své existence však budova i zázemí začalo dosluhovat.

„I přes snahu dílčích oprav a částečných renovací bylo stanovisko Krajské hygienické stanice neúprosné. Prostory již neodpovídaly platným normám,“ nastínil situaci Radek Procházka, ředitel Správy tělovýchovných a rekreačních služeb z Třince.

Náklady na modernizaci Městských lázní by činily odhadem 30 milionů korun bez DPH. Lázně zaznamenávaly v posledních letech nižší návštěvnost a jejich provoz byl navíc každoročně dotován částkou cca 800 tisíc korun.

Květinová výzdoba.
Cedule uvedou názvy květů

„Po důkladném zvážení všech okolností a vyčíslení všech nákladů nutných na rekonstrukci jsme dospěli k závěru, že do objektu nebudeme investovat takovouto částku, neboť máme pro občany zajištěnou vhodnou alternativu ve velké kvalitní sauně, která se nachází ve zrekonstruovaném komplexu STaRS v Tyršově ulici,“ vysvětlil náměstek primátorky Ivo Kaleta a připomněl, že v rámci modernizace sportovně relaxačního centra STaRS v roce 2014 byla provedena i kompletní rekonstrukce sauny, u níž nechybí vnitřní i venkovní odpočívárna s ochlazovacím bazénkem, pára, moderní šatny a sprchy.

„Uvědomujeme si, že Městské lázně byly pro návštěvníky jedinečné a za dobu své historie si k nim vybudovali i citový vztah, ale vzhledem k finančním nákladům, kterých by bylo potřeba na celkovou rekonstrukci, nebylo možné jiné rozhodnutí,“ dodal Ivo Kaleta.  

Nová prodejna bez obalu se otevřela ve čtvrtek v Třinci.
Kde nakoupit bez obalu?
Hejno rorýsů krouží nad Nemocnicí Podlesí v Třinci.
Opravu fasády Nemocnice Podlesí v Třinci pozdrželi rorýsi