Ať už se turisté v mlze dívali nahoru, dolů, dopředu nebo dozadu, všude to vypadalo stejně bíle. Jedinou jistotou v této situaci bylo zimní tyčové značení.

Naštěstí dohlednost stále zůstávala aspoň na dvě tyčky dopředu a dozadu. V takové situaci mlha na hřebenech Jeseníků představuje spíš atrakci a příjemný adrenalin, než reálné nebezpečí.

Wellness Relax Days Ostrava je součástí hotelového komplexu Clarion Congress, leden 2022 v Ostravě.
Kde se zahřát v zimě? Přinášíme tipy, kam do sauny v Bruntále, Krnově a okolí

Také silný vítr, který snižoval pocitovou teplotu o několik stupňů, se dal při dobrém oblečení přežít bez rizika omrzlin. Výstup na vrchol Pradědu byla jen zábavná hra na polárníky, když vás v cíli ve vysílači čeká ohřívárna a také restaurace s grogem a čočkovou polévkou.

Ten, kdo se nenechal odradit varováním meteorologů, kteří na horách předpověděli nárazy větru o rychlosti devadesát kilometrů v hodině, si výlet na vrcholy Jeseníků určitě užil.

V areálu horského resortu Kopřivná probíhá výstavba jedinečných ledových a sněhových soch, 21. ledna 2022 v Malé Morávce.
Nová atrakce v Jeseníkách: V Kopřivné je k vidění ledová ZOO. Líbí se vám?

Zatímco nad hranicí lesa na Pradědu předváděla svá kouzla vichřice, mlha, zima a sníh, kolem Ovčárny měli lyžaři ideální sněhové podmínky a docela příjemné počasí. Vleky se rozjely naplno.

Místo mlhy a vichřice bylo kilometr od vrcholu Pradědu jen trochu zataženo a lehce pošmourno. Jako obvykle si zde užívali zimní radovánky rodiny s dětmi, pejskaři, senioři i běžkaři, sjezdaři a snowboarďáci.

V neděli ale do České republiky dorazí vichřice Nadja v plné síle, a pravděpodobně předvede na horách podstatně extrémnější počasí.