„Nemají otevřeno moc dlouho, vyřídila jsem až napodruhé po skoro dvou hodinách čekání,“ postěžovala si jedna z cestujících. Výměnu karet i nahrávání tarifů zajišťuje zatím dopravce, tedy soukromá společnost ČSAD Frýdek-Místek, od které tuto službu převezme krajská společnost KODIS. Tento postup předávání dopravních infocenter je aktuální na území celého kraje.

„Dochází k sjednocení nabízených služeb tak, aby si cestující mohli na kterémkoliv dopravním infocentru pořídit jízdné platné v celém kraji. Mezičas předávání kompetencí mezi těmito subjekty, je bohužel spojen s provozními nedostatky, včetně nedostatku pracovních sil, což má za následek čekací doby u přepážky na autobusovém nádraží, kde výměna karet probíhá,“ uvedla mluvčí frýdecko-místeckého magistrátu Jana Matějíková.

Cena benzínu 18. července 2019 v Ostravě.
Ceny benzinu a nafty nadále klesají. Kolik stojí v regionu?

Od 1. srpna již bude veškerou agendu spojenou s čipovými kartami ODIS zajišťovat koordinátor KODIS. Během srpna by tak mělo dojít ke zlepšení stávající situace a doba potřebná pro vyřizování žádostí o výdej ODISky by se měla zkrátit.

Zelená karta na MHD zdarma bude v autobusech MHD fungovat do prosince, poté již odbavovací zařízení kartu nepřečte. Ovšem již od 1. září nebude možné na tuto kartu nahrát roční kupón na MHD zdarma. To bude možné pouze na ODISku.

Ilustrační foto.
Začal letní úklid sídlišť
Ilustrační foto
Škola bude mít po vichřici opravenou střechu

O kartu ODIS lze zažádat i přes internet, po registraci a vyplnění potřebných údajů lze zvolit i místo pro doručení vyhotovené karty. Pro aktivaci karty je nutné dostavit se do přepravní kanceláře na autobusovém nádraží ve Frýdku, kde na kartu nahrají požadovaný roční kupón na MHD zdarma.