„Mám radost, že se v Třinci rodí tolik nadaných mladých lidí. Talenty roku oceňujeme už více než 20 let a řada z nich už své nadání zúročila a prosadila se i v profesním životě. Talent získali v minulosti třeba Tomáš Klus, Markéta Konvičková, Albert Černý, atlet Stanislav Sajdok nebo Arthur Sniegon a další. Ocenění mladí lidé mohou být zároveň vzorem a inspirací pro své spolužáky,“ uvedla Věra Palkovská, primátorka Třince.

Mimořádné ocenění Talent 2019 v oblasti kultury získala studentka gymnázia Kateřina Balcarová, která se stala se svou povídkou vítězkou Literární soutěže o cenu Filipa Venclíka.

V oblasti sportu je Talentem roku 2019 atletka Bára Sajdoková, která reprezentovala Českou republiku ve skoku vysokém na olympijských hrách mládeže v Buenos Aires a na mistrovství Evropy v Maďarsku.

Sošku Talent roku v oblasti společensky prospěšný čin převzala gymnazistka Johanna Szpyrcová, která se zasloužila o vítězství v soutěžním vzdělávacím projektu Příběhy našich sousedů, v němž zviditelnila osudy třinecké rodačky, čestné občanky města paní Gertrudy Milerské za druhé světové války.

Zdeněk Pácha při sobotním mítinku Sněžka Sherpa Cup, při kterém vynesl od lanovky z Pece pod Sněžkou přes Obří důl na Sněžku 60 kg.
Svérázný šerpa z Beskyd vynese na Sněžku rekordních 210 kilo
Žermanická přehrada. Ilustrační foto.
Koupání v přehradách? Hygienici zkontrolovali kvalitu vody