Relativně dobré podmínky mají v areálu Na Staškově v Malenovicích, kde na svazích leží šedesát centimetrů sněhu. Má to jen jednu podmínku vydat se sem můžete pouze o víkendu.

„Sněhové podmínky jsou u nás stále příznivé, v sobotu a neděli budeme mít otevřeno mezi devátou a šestnáctou hodinou. Určitě nepropásněte možnost si letos ještě zalyžovat," lákala za ski areál Na Staškově Silvie Švrčková.

V areálu lákají na levnější jízdné

Na lyžaře se těší i zaměstnanci ski areálu v Mostech u Jablunkova. „Stále jezdíme, neboť na svazích stále máme až padesát centimetrů sněhu. Z toho důvodu bychom mohli letošní sezonu ukončit až na konci měsíce. Tato pokrývka určitě vydrží," rozpovídala se zdejší pokladní Irena Lysková s tím, že navíc už nabízejí výhodnější ceny za vleky.

V pátek a sobotu sem mohou lyžaři všech věkových skupin zavítat kvůli večernímu lyžování, které končívá až kolem dvacáté hodiny.

„Zlevnili jsme v průměru o dvacet procent, takže se nyní lyžovačka po finanční stránce hodně vyplatí. A vleky pojedou nejen o víkendech, ale i v pracovních dnech," upřesnila Irena Lysková. Sezonu už naopak definitivně ukončili ve známém areálu Kempaland v Bukovci. Mimo provoz je už i sjezdovka v Palkovicích, kde se nedávno konaly závody ve slalomu.