„Desky se začaly prohýbat a zvedat, chůze přestala být bez rizika zakopnutí nebo pádu. Po prověření stavu jsme začali hned jednat: Jedna část byla uzavřena a druhou pracovníci technických služeb provizorně zajistili. Lidé tu nyní bezpečně projdou,“ řekl náměstek primátora Jiří Kajzar.

Technické služby se pustily do opravy přístupových ramp v "malém" místeckém podchodě, srpen 2022.
Ve Frýdku-Místku opravují přístupy do podchodu, ocení to vozíčkáři i maminky

S tím, že tento most měla radnice v úmyslu opravit později, ale změnu plánu zapříčinilo horké a suché počasí, které se podepsalo na zhoršení jeho stavu. „Další opatření zřejmě bude nutné ještě před letošní zimou,“ uvedl. Technické služby zde už letos každopádně důkladně vyčistily od špíny i graffiti prosklené krytí nad rampou lávky na straně u hypermarketu.

Cestování, vlaky, ilustrační foto.
Letní novinka, vlak z Frýdku-Místku vás zaveze i za hranici do Cieszyna

Za nezbytnou město označilo probíhající rekonstrukci modré lávky přes vodu u Polárky. „Jsem rád, že po letech přešlapování jsme s odborem dopravy a investic rychle připravili všechny náležitosti pro akutní opravu. Lidé budou se po lávce budou moci pohybovat opět bez obav z toho, že zakopnou například o výdutě nebo praskliny. Její povrch byl dlouhodobě ve špatném stavu a tudíž nebezpečný pro chodce i cyklisty. “ uvedl náměstek primátora Kajzar.

Modrou lávku začali opravovat v červnu, hotovo by mělo být už na konci prázdnin.